PÅ SCEN

stepp steppdans

House of Hoofing producerar scenkonst och underhållning; föreställningar, konserter, event, jam, mm. Jonas Nermyr anlitas även som koreograf, dansare och slagverkare/trummis i andra projekt och produktioner.  video på ett gäng gamla grejer.

Vi erbjuder allt inom stepp, korta inslag och längre framträdanden, med en eller flera dansare och musiker. Boka oss till företagsfesten, bröllopet, klubben, vad som helst. Alla gillar stepp, det piggar upp!

Tveka inte att höra av er så fixar vi!

Aktuella projekt / egna produktioner:Rhythm-A-Night #6 - show/jam/fest  -  fredag 24 maj  Flamenco Center  Torsgatan 8a Sthlm

Rhythm-A-Night är en show/konsert-serie som presenterar stepp/tap i olika sättningar, en fullspäckad kväll med massa dans, musik och pulserande rytmer!

24 maj kör vi terminsavslutning med Open Stage där många elever/dansare i stan kommer och visar upp grejer de jobbat på. Vill du vara med? Hör av dig om du vill sjunga/dansa/spela nåt! Stepp och relaterade grejer är välkomna: rytm/percussion, jazz, funk, lindy, street, flamenco, etc.

Det finns trummor, piano, sångmickar och går att koppla in telefon/dator. Vi har även ett "husband" som kan spela en del klassisk jazz standards.

Efteråt öppnar vi upp för jam så ta med ditt instrument och dina dansskor! Baren är öppen med dricka och snacks, ta med swish/cash.

Biljett, köps på plats: 80-120 kr eller mer. Om du kan, lägg gärna en extra slant och stöd dina lokala frilansande kulturarbetare, tack!BAGIS BEBOP - “Music in Motion"

Med tap dance som percussion är Bagis Bebop ett helt unikt band som gör livliga spelningar med ett makalöst sväng! Allt från korta pop-ups till längre konserter och passar både som mingelmusik eller scenshow. Vi kör på fester, klubbar, företagsevent, bröllop, överallt, boka oss nu!

En kanske lite ovanlig sättning nuförtiden men ofta förekommande back in the day. Den afroamerikanska perkussiva dansen var ett av fundamenten i uppkomsten av jazz och musiken och dansen är två sidor av samma mynt. Bagis Bebop blandar klassiska standards med egna favoriter och kan även slänga in nåt nytt eget material. Swing, bebop, latin, funk, mm, med massa rhythm & groove, improvisation och lekfullhet!

Musiker: Erik Palmberg trumpet - Fredrik Olsson gitarr - Mats Dimming bas - Jonas Nermyr stepp/tap

Bagis Bebop på FaceBook   -   Bagis Bebop på Instagram

Video: ett gäng låtar från en del gamla konserter"TAP på svenska" - en föreställning/konsert som kombinerar klassiska svenska visor och folkmusik med jazz och world rhythms i en energifull konsert med afroamerikansk perkussiv dans, body percussion och livemusik!

Rytmen är i fokus och koreografin ligger till grund för de musikaliska arrangemangen. Genom dansen används kroppen som ett instrument med stampar, klappar och slag och vi skapar ett harmoniskt samspel mellan ljud och rörelse där det ofta är omöjligt att säga om det är musiken som initierar dansen eller tvärtom.

En annan viktig komponent är improvisation; att lyssna på varandra, kommunicera och reagera, både genom dansen och musiken. Att ge plats för det nya och oväntade skapar en speciell och levande känsla i varje framträdande.

Medverkande: Fredrik Hermansson piano, Erik Palmberg trumpet, Mats Dimming bas, Sakarias Larsson trummor & dans, Vilma Kananen dans, Courtney Keeler dans, Jonas Nermyr dans

Video: utdrag från föreställningen"Jazzgossen 2.0"

Soloföreställning inspirerad av revylegenden Karl Gerhard, av och med Jonas Nermyr.

Karl Gerhard var en mycket fascinerande person och verkligen normbrytande, speciellt för sin tid. Han var en av våra första queera kändisar, med ickenormativa scenshower där han bl a uppträdde i klänning, och privat levde han med både män och kvinnor.

I föreställningen utvecklas en karaktär som rör sig genom varierande personligheter och sinnesstämmningar, och Jonas experimenterar med olika uttryckssätt inom rytm och rörelse till en bred palett av musik. 

Video, work-in-progress"En resa i tid & rytm" - Den afroamerikanska musik- och danstraditionen med ligger till grund för mycket av nutida popkultur och det är en historia som börjar redan med transatlanatiska slavhandeln på 1600-talet och sedan går genom apartheid och medborgarrättsrörelsen till dagens black lives matter. Publiken får följa med på en berättelse om samhälle och människor, genom skildringar av artister från tex Master Juba till Count Basie och Michael Jackson.

Medverkande Jonas Nermyr dans & slagverk och Vladimir Dikanski piano, mm.

Video, kort utdrag