PÅ SCEN

stepp steppdans

House of Hoofing producerar scenkonst och underhållning; föreställningar, konserter, event, jam, mm. Jonas Nermyr anlitas även som koreograf, dansare och slagverkare/trummis i andra projekt och produktioner.  video på ett gäng gamla grejer.

Vi erbjuder allt inom stepp, korta inslag och längre framträdanden, med en eller flera dansare och musiker. Boka oss till företagsfesten, bröllopet, klubben, vad som helst. Alla gillar stepp, det piggar upp!

Tveka inte att höra av er så fixar vi!

Aktuella projekt / egna produktioner:


Rhythm-A-Night #6 - show, jam & fest!   fredag 24 maj

Rhythm-A-Night är en show/konsert-serie som presenterar stepp/tap i olika sättningar. 24 maj samlas Stockholms community för säsongssavslutning och det blir föreställning med liveband, jazz jam och fest. Alla är välkomna, åskådare som medverkande!

MUSIKER: Vladimir Dikanski keybord, Mats Dimming bas, Jonas Nermyr trummor.

PÅ SCEN: Vilma Kananen, Gabriela Gutarra, Mikaela Hellsten + dansare och elever från Svenska Rytmsektionen, Flamenco Center och House of Hoofing

Efteråt showen är det jam så ta med ditt instrument och dina dansskor! Baren är öppen med dricka och snacks, ta med swish/cash.

Flamenco Center Torsgatan 8a Sthlm  Dörrar 19.30, show ca 20.00

Biljett, köps på plats: 80-120 kr eller mer. Om du kan, lägg gärna en extra slant och stöd dina lokala frilansande kulturarbetare, tack!


Kalender:

GBG Tap Weekend, 24-26 nov.

Rockin' in Rhythm, 5-6 jan.

Stockholm Tap Festival, 27 mars - 2 april

Dansens Dag, Kulturhuset Sthlm, 29 april

Sacred Concert, St Eskils Kyrka, 12 maj

Rhythm-A-Night #6, fredag 24 maj.

FlamencoCenter 30-årsjubileum, 31 maj


BAGIS BEBOP - “Music in Motion"

Med tap dance som percussion är Bagis Bebop ett helt unikt band som gör livliga spelningar med ett makalöst sväng! Allt från korta pop-ups till längre konserter och passar både som mingelmusik eller scenshow. Vi kör på fester, klubbar, företagsevent, bröllop, överallt, boka oss nu!

En kanske lite ovanlig sättning nuförtiden men ofta förekommande back in the day. Den afroamerikanska perkussiva dansen var ett av fundamenten i uppkomsten av jazz och musiken och dansen är två sidor av samma mynt. Bagis Bebop blandar klassiska standards med egna favoriter och kan även slänga in nåt nytt eget material. Swing, bebop, latin, funk, mm, med massa rhythm & groove, improvisation och lekfullhet!

Musiker: Erik Palmberg trumpet - Fredrik Olsson gitarr - Mats Dimming bas - Jonas Nermyr stepp/tap

Bagis Bebop på FaceBook   -   Bagis Bebop på Instagram

Video: ett gäng låtar från en del gamla konserter"TAP på svenska" - en föreställning/konsert som kombinerar klassiska svenska visor och folkmusik med jazz och world rhythms i en energifull konsert med afroamerikansk perkussiv dans, body percussion och livemusik!

Rytmen är i fokus och koreografin ligger till grund för de musikaliska arrangemangen. Genom dansen används kroppen som ett instrument med stampar, klappar och slag och vi skapar ett harmoniskt samspel mellan ljud och rörelse där det ofta är omöjligt att säga om det är musiken som initierar dansen eller tvärtom.

En annan viktig komponent är improvisation; att lyssna på varandra, kommunicera och reagera, både genom dansen och musiken. Att ge plats för det nya och oväntade skapar en speciell och levande känsla i varje framträdande.

Medverkande: Fredrik Hermansson piano, Erik Palmberg trumpet, Mats Dimming bas, Sakarias Larsson trummor & dans, Vilma Kananen dans, Courtney Keeler dans, Jonas Nermyr dans

Video: utdrag från föreställningen"Jazzgossen 2.0"

Soloföreställning inspirerad av revylegenden Karl Gerhard, av och med Jonas Nermyr.

Karl Gerhard var en mycket fascinerande person och verkligen normbrytande, speciellt för sin tid. Han var en av våra första queera kändisar, med ickenormativa scenshower där han bl a uppträdde i klänning, och privat levde han med både män och kvinnor.

I föreställningen utvecklas en karaktär som rör sig genom varierande personligheter och sinnesstämmningar, och Jonas experimenterar med olika uttryckssätt inom rytm och rörelse till en bred palett av musik. 

Video, work-in-progress"En resa i tid & rytm" - Den afroamerikanska musik- och danstraditionen med ligger till grund för mycket av nutida popkultur och det är en historia som börjar redan med transatlanatiska slavhandeln på 1600-talet och sedan går genom apartheid och medborgarrättsrörelsen till dagens black lives matter. Publiken får följa med på en berättelse om samhälle och människor, genom skildringar av artister från tex Master Juba till Count Basie och Michael Jackson.

Medverkande Jonas Nermyr dans & slagverk och Vladimir Dikanski piano, mm.

Video, kort utdrag